Opruimcoach Nele Colle verzorgt regelmatig workshops in opdracht van Peerby. Waarom? Omdat ook Peerby natuurlijk een superhandig hulpmiddel is om ‘rust in je huis, ruimte in je hoofd’ te creëren.

Hieronder vind je alvast 9 tips van Nele om de chaos in je huis in te dammen:

  1. Denk eerst na: waarvoor dient deze kamer / kast / lade. Zo weet je welke spullen er horen en welke niet. En welke dus een andere plaats moeten krijgen. Want alles wat je houdt, moet je een plaats geven.
  2. Ga eerst selecteren, en dan pas organiseren. Ga dus niet meteen om bakjes en dozen als je nog niet weet wat erin moet.
  3. Stel jezelf de vraag: waarom hou ik dit? En is dit een goede reden?
  4. Wees eerlijk met jezelf: heb je het écht nodig? Zal je het écht gebruiken?
  5. Weet dat alles wat je bewaart om je aandacht vraagt, en dus ook jouw tijd en energie. Stel jezelf dus de vraag: is het mijn tijd waard?
  6. Weet dat zelfs een mooi opgeruimde kleerkast geen rust geeft als er te veel in hangt en ligt. Te veel keuze vinden we niet leuk. En zo heb jij elke dag keuzestress: wat zal ik nu aandoen?
  7. Spullen dienen om gebruikt te worden. Hou ze dus niet als je er geen concrete plannen mee hebt. Of deel ze, leen ze uit.
  8. Maar wees ook lief voor jezelf: twijfel je te hard en te lang, hou het nog even. Je wordt er beter in, in dat opruimen.
  9. Je houdt het opgeruimd enerzijds met een logisch opbergsysteem, maar anderzijds blijft het enkel opgeruimd als je bewuster omgaat met wat er binnenkomt. Alles wat je koopt of krijgt, moet jij een plaats geven.

Extra tip van ons:

Overtuig ook je buren om lid te worden van Peerby, zo kan je spullen die je maar af en toe nodig hebt makkelijk van hen lenen.

Dat kan makkelijk door bijvoorbeeld ons filmpje op Facebook te delen.

Veel succes, en tot ziens op peerby.be!