Om een actieve Peerby-community te creëren in jouw gemeente, kan je een aantal acties ondernemen. Hieronder vind je alvast enkele ideeën, maar laat gerust je eigen creativiteit de vrije loop!

Zelf (actief) lid worden
Ben je zelf al lid van Peerby? Zoniet, is dat uiteraard stap 1! Plaats gerust regelmatig een oproep, je moet echt geen schroom hebben. In tegenstelling tot wat velen denken, kan je gerust spullen lenen zonder zelf te ontlenen.

Overtuig je buren
Voor jou als Peerby-gebruiker is het extra interessant als je eigen buren ook lid zijn van Peerby. Hen kan je dus eerst aanspreken om lid te worden. Contacteer ons gerust om je een aantal postkaarten te bezorgen, die je aan je buren kan doorgeven.

Flyeractie
Contacteer ons om flyers te bestellen, specifiek voor jouw gemeente. Deel deze samen met enkele vrijwilligers uit op school, aan het (bus)station, op de markt …

Workshop
Organiseer een workshop swishing, ontspullen of circulaire economie. Jij zorgt voor een zaal en minstens 8 deelnemers (maar liever veel meer!). Wij zorgen voor de spreker of begeleider en het drukwerk.O

Sociale media
Deel je enthousiasme voor Peerby op sociale media, of stuur onze e-mailnieuwsbrief door. Deel bijvoorbeeld dit introductiefilmpje op je Facebookpagina of in de Facebookgroep van jouw gemeente.

Start een Peergroup
Overtuig je werkgever, een bedrijventerrein, je sportclub of de school om een Peergroup op te starten. Peergroups is voor groepen wat Peerby is voor buren: hét online platform waarmee je in alle eenvoud spullen leent van elkaar. In tegenstelling tot Peerby, is een Peergroup wel betalend.

Zoek een producent die openstaat voor Peerby Pro
Peerby is klaar om samen met producenten van gereedschap de volgende stap te zetten. De producent eigenaar blijft van zijn product, dat aangeboden wordt via Peerby.be. De gebruiker betaalt voor de tijd dat hij of zij gebruik maakt van het product. Dit principe onderzoeken we momenteel in ons vernieuwende project Peerby Pro. 
We zijn op zoek naar producenten die hun producten op deze manier aan de Peerby community willen aanbieden.
Ben of ken jij zo iemand? We zijn erg blij met je bericht!