Historiek

Peerby België is ontstaan in 2013.  Ludo Dhelft, Kristof Morlion en Lieven D’hont – dertigers die elkaar kenden van de frisbeeclub – zochten een systeem om meer te delen. Ze richtten de vzw Wijdelen en het gelijknamige online deelplatform op. Na een jaar telde het platform al ruim 1.500 gebruikers.

Missie vzw Wijdelen:

Vzw WijDelen gelooft dat gedeeld gebruik van materiaal bijdraagt tot een duurzame samenleving. Daarom ondersteunen en verbinden we organisaties en bedrijven in het promoten van hun aanbod om te lenen, delen en huren. Want het is door kennis en krachten te bundelen dat de circulaire gedachte volop ingang zal vinden in Vlaanderen. 

De oorspronkelijke initiatiefnemers, Ludo Dhelft en Lieven D’hont

In 2014 kwamen Ludo, Kristof en Lieven in contact met de initatiefnemers van Peerby. Deze Nederlanders bleken met iets heel gelijkaardigs bezig te zijn, en bovendien ook de visie van het Belgische Wijdelen te delen. Er werd besloten om samen te werken.

Sinds 2014 maken we ook in België gebruik van de technologie die in Nederland ontwikkeld en onderhouden wordt. Ook werd de naam aangepast naar Peerby België. Wist je trouwens dat de naam ‘Peerby’ een versmelting is van de Engelse woorden ‘peer’ en ‘nearby’?

Naast het online deelplatform peerby.be, doet Peerby België vandaag nog veel meer. Op deze website ontdek je al onze projecten, die steeds in het teken staan van circulaire economie:
Peerby ‘Boost je community’,
Peergroups,
Workshops circulaire economie
en Peerby Pro

Vandaag bestaat het Peerby team uit coördinator Lieven, die zich laat bijstaan door Manu Vollens, Bram Dousselaere, Pieter-Jan Van de Velde, William Claeys, Peter Morlion (digital connector) en Karen Scheire (communicatie en inspiratie).

Doe mee!

Heb je interesse om je steentje bij te dragen aan Peerby België? Bekijk onze vacatures voor vrijwilligers, of contacteer ons met jouw idee.

Contact

smile

Lieven D’hont,
coördinator Peerby België:

lieven@peerby.be
0476 78 75 33
of via het contactformulier