Huur spullen rechtstreeks van de producent in Gent!

* !door een technisch euvel werkt dit enkel als je eerst in een ander venster inlogt op peerby.be

Waarom Peerby Pro?

De missie van Peerby is om naar een logica van bezit, naar één van gebruik te gaan. Waarom moeten we allemaal een eigen barbecue hebben, die we maar enkele keren per jaar gebruiken? Is het niet veel logischer om met verschillende mensen of gezinnen hetzelfde toestel te gebruiken?

Met Peerby Pro gaan we nog een stapje verder: als we niet langer van elkaar spullen lenen of huren, maar van de producent zelf, verandert ook de verhouding die de producent heeft tot het product. De motivatie om een duurzaam, slijtvast product te maken dat langer meegaat, zal stijgen. Ook de producent redeneert dan in gebruik in plaats van in bezit.


Wat kan ik lenen via Peerby Pro?

Momenteel bieden we producten van Eliet, Barbecook en Umbrosa aan:

* !door een technisch euvel werkt dit enkel als je eerst in een ander venster inlogt op peerby.be

Hoe werkt het?

In deze fase is Peerby Pro een proefproject waarbij de Peerby Pro-producten kunnen gereserveerd en geleend worden via het Peerby-profiel van coördinator Lieven.

We vragen aan jou als lid van de Peerby community om het product veilig bij je thuis te stockeren tot een volgende gebruiker het bij jou komt halen. Op die manier besparen we op kosten voor opslag en transport, wat jij terugziet in de huurprijs. Wij kunnen opvolgen waar een product zich bevindt via GPS-tracking.

In deze experimentfase werken we met een dagprijs voor het gebruik van het product. In de toekomst willen we een tracker installeren op elk product die het gebruik registreert. Je zal dan enkel betalen voor de tijd dat je het product effectief gebruikt.

Wat wordt er getest in dit experiment?

We willen achterhalen wat een product meer of minder ‘deelbaar’ maakt. Daarnaast testen we een aantal ideeën over transport, opslag en gebruik van de producten. Heb je een bedenking of idee? Neem gerust contact op!

Wat zijn de volgende stappen?

In eerste instantie hopen we dat dit experiment een groot succes wordt, zodat we leveranciers kunnen overtuigen van deze werkwijze!

Wil je dit experiment steunen? Huur dan zeker eens één van bovenstaande producten!

* !door een technisch euvel werkt dit enkel als je eerst in een ander venster inlogt op peerby.be