Huur spullen rechtstreeks van de producent in Gent!

Waarom Peerby Pro?

De missie van Peerby is om naar een logica van bezit, naar één van gebruik te gaan. Waarom moeten we allemaal een eigen barbecue hebben, die we maar enkele keren per jaar gebruiken? Is het niet veel logischer om met verschillende mensen of gezinnen hetzelfde toestel te gebruiken?

Met Peerby Pro gaan we nog een stapje verder: als we niet langer van elkaar spullen lenen of huren, maar van de producent zelf, verandert ook de verhouding die de producent heeft tot het product. De motivatie om een duurzaam, slijtvast product te maken dat langer meegaat, zal stijgen. Ook de producent redeneert dan in gebruik in plaats van in bezit.

Wie zijn de partners?

We doen dit uiteraard niet alleen, maar worden ondersteund door volgende partners. We ontvingen subsidies van Vlaanderen Circulair. Ugent helpt ons bij de zoektocht naar de juiste GPS tracker en de interpretatie van de gegevens. De Voka West Vlaanderen gaat met ons mee op zoek naar producenten die aan de pilot willen deelnemen. En Switchrs begeleidt ons om dit circulair business model te verkennen.


Wat kan ik lenen via Peerby Pro?

Momenteel bieden we producten van Barbecook, Eliet, Umbrosa, Novatent, Fujifilm, Dibo, Hapert, Sunslice, Ecran en Ifixit aan:

Hoe werkt het?

Huur Peerby pro producten via jouw account, je ziet de producten tussen het aanbod van de buren.

We vragen aan jou als lid van de Peerby community om het product veilig bij je thuis te stockeren tot een volgende gebruiker het bij jou komt halen. Op die manier besparen we op kosten voor opslag en transport, wat jij terugziet in de huurprijs. Wij kunnen opvolgen waar een product zich bevindt via GPS-tracking.

In deze experimentfase werken we met een dagprijs voor het gebruik van het product. In de toekomst willen we een tracker installeren op elk product die het gebruik registreert. Je zal dan enkel betalen voor de tijd dat je het product effectief gebruikt.

Wat wordt er getest in dit experiment?

We willen achterhalen wat een product meer of minder ‘deelbaar’ maakt. Daarnaast testen we een aantal ideeën over transport, opslag en gebruik van de producten. Heb je een bedenking of idee? Neem gerust contact op!

Wat zijn de volgende stappen?

In eerste instantie hopen we dat dit experiment een groot succes wordt, zodat we leveranciers kunnen overtuigen van deze werkwijze!

Wil je dit experiment steunen? Huur dan zeker eens één van bovenstaande producten!

Volgende producenten pionieren met ons mee!